DESCOPERA Comunitatea NAMOLOASA

„O comunitate este ca o barcă; toată lumea ar trebui să fie pregatită sa stea la cârma.” ~ Henrik Ibsen
Alegerile pe care le facem, acasă, la serviciu, la școală, la joacă și la munca in gradina determină cel mai mult ceea ce creează sănătatea personală și vitalitatea unei comunității. În mare măsură este vorba despre modul în care ne cheltuim timpul, banii și talentele. Dar este vorba și despre modul în care creăm asteptarile care pot aduce schimbări pozitive in viata noastra si a celor dragi.
Problemele fac parte din viață. Cu toții avem grija sa ne rezolvam problemele individuale sau cele din cadrul familie. Daca ne gandim la comunitatea noastra ca fiind o familie mai mare, observam ca si ea are probleme, dar la alt nivel. Iar pentru a rezolva problemele comunitare, la fel ca si intr-o familie, trebuie sa ne reunim si sa facem impreuna acest lucru. 

LA FEL CA SI OAMENII, COMUNITĂȚILE AU PROBLEMELE LOR

Pentru a avea o comunitate sanatoasa trebuie sa avem grija de ea tot timpul. La fel cum pentru cresterea si educarea unui copil, este nevoie de ingrijire si atentie permanenta, asa si pentru a avea o comunitate sanatoasa si sustenabila trebuie sa avem grija de ea continuu si constant, pe tot parcursul vietii.

Cine trebuie sa faca acest lucru?

In ziua de azi constatam in societatea noastra, si la nivel mai mic, in comunitatea noastra, ca oamenii nu mai stiu sa comunice intre ei, fie ca stau in jurul mesei din bucatarie, fie ca se adreseaza autoritatilor sau celor care ii conduc. In fiecare zi vedem discutii aprinse, atacuri personale si orgolii imprastiate fara discernamant care nu fac altceva decat sa fragmenteze si mai mult eforturile pe care le fac unii dintre noi pentru rezolvarea problemelor.
Pentru a avea o comunitate sanatoasa trebuie sa avem grija de ea tot timpul. La fel cum pentru cresterea si educarea unui copil, este nevoie de ingrijire si atentie permanenta, asa si pentru a avea o comunitate sanatoasa si sustenabila trebuie sa avem grija de ea continuu si constant, pe tot parcursul vietii.

Ce fac oamenii sănătoși?

Sănătatea este mai mult decât absența bolilor. Este o stare optimă de bunăstare mentală, fizică, emoțională și spirituală, este integritatea pe ansamblul ei. Sănătatea include, de asemenea, un sentiment de apartenență la comunitate și controlul asupra vieți. Sănătatea optimă este un produs secundar al faptului că oamenii își realizează potențialul și trăiesc într-o comunitate care funcționează.

Ce face o comunitate sănătoasă?

În cele din urmă, „comunitatea” este locul unde suntem și cu cine suntem. O comunitate sănătoasă nu este ceva in care totul este perfect, ci este ceva care se afla intr-o permanenta stare de reînnoire și de îmbunătățire. Ceea ce ne dorim de la comunitatea noastra este ca ea sa fie capabila sa susțina in deciziile noastre și sa aduca mai multa bunastare si stare de bine pentru toti locuitorii ei. Sa fie o comunitate care iși aliniază practicile, politicile și alocarea de resurse pentru a susține diversitatea culturala, comportamentul etic, implicarea cetatenilor, educatia de calitate, sistemul de sanatate, economia, asistenta sociala, grija fata de persoanele varstnice, transportul accesibil, accesul la comunicatii, siguranta, deschiderea spre schimbare si inovare, sensibilitatea, credinta, recreerea si divertismentul, grija fata de mediu, apa curata, aer sanatos … si lista ar putea continua.

This is custom heading element

Astazi v-am spus „DE CE-ul” meu. Cum anume, in ce mod, ce voi face in continuare, ramane sa descoperim impreuna, atat timp cat veti dori sa faceti parte din acest grup online, numit „Comunitatea Namolosenilor de Pretutindeni”.
Cu bucurie si recunostinta pentru aceste locuri minunate,
Cristina Carmen Rusu
In această comunitate nu este vorba despre mine sau despre un tine anume, este vorba de noi toti si de modul in care reusim sa reunim pentru a construi o comunitate pozitiva, sanatoasa, energica.
Informațiile si dezbaterile din acest grup au rolul de a ajuta la generarea de idei, relații pozitive si posibile solutii la problemele cu care ne confruntam.

This is custom heading element

Dupa cum vedeti, problematica dezvoltarii unei comunitati este complexa si diversificata, iar o singura persoana nu poate acoperi toate aspectele. De aceea, consider ca este important sa avem un cadru social in care sa reunim toate vocile si talentele din comuna si sa facilitam crearea unui dialog pozitiv si progresiv, consolidarea relatiilor si …
„Singuri, putem face atât de puțin; împreună, putem face atât de multe.” ~ Helen Keller
Am disponibilitatea si dorinta de a ma implica in dezvoltarea comunei si am credinta ca toate eforturile noastre si actiunile noastre, acompaniate de asteptari pozitive, pot face diferenta si pot face ca lucrurile sa se schimbe in si mai bine.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Nr. telefonNr. telefon
Primaria Namoloasa0236 830504Politie0236 830505
Dispensar Uman0767 652637Veterinar0236 830895
Cabinet Stomatologic0740 140752SVSU0753 115958 0749 230221 0747 568218
Farmacia Myosotis0756 573166Microbuz / Autogara Galati0745 506644
Oficiu Postal0236 830508Banca Cooperatista Creditec0236 830535

©2023 Namoloasa.ro * Comunitatea Namolosenilor de Pretutindeni * TARGUL Online NAMOLOASA * ZILELE Comunei NAMOLOASA

*** Un proiect propulsat cu bucurie si iubire, La noi, la Namoloasa. Gazduit pe serverele SiteGround. ***

Mesagerie

In acest moment nu suntem online. Trimite un mesaj prin intermediul acestui formular și vom răspunde cât mai curând posibil. Multumesc!

Se trimit datele

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?

Sari la conținut